Wissenschaftliche Literatur Hopfenwirtschaft
Eine Auswahl unserer Fachbücher
Falls bei Ihnen die Veröffentlichung der Dissertation, Habilitation oder Masterarbeit ansteht, kontaktieren Sie uns jederzeit gern.
Douglas MacKinnon / Martin Pavlovič
HOPONOMICS: Market analysis applied to the hop industry 1980–2020
Schriftenreihe agrarwissenschaftliche Forschungsergebnisse
Hoponomics provides an unprecedented look into the hop industry between 1980 and 2020 and introduces the topic most taboo within the industry, how and why the market works the way it does.
With a half century of combined experience across varying segments of the industry, the authors analyze the inner workings of the industry from an economic perspective. The book begins with a cursory overview and brief history of the hop industry for the unfamiliar reader. As it progresses, the reader is introduced to failed efforts by U.S. growers to regulate supply to…
AgrarökonomieAgrarpolitikAgricultural economicsAgricultural policyHop demandHopfenangebotHopfenmarktHopfennachfrageHopfenwirtschaftHop marketIPRMarket analysisMarktanalysePreisPreis; Hop industryPriceSupply of hopsMartin Pavlovič
Hop Industry
Quality Management Decision Support Modeling
Schriftenreihe agrarwissenschaftliche Forschungsergebnisse
The global demand from breweries and merchants, supply from growers, the hop quantity produced, and their brewing value contribute to making hops a successful product in the global trade. A good yield of hops is greatly beneficial to the hop grower, the merchant, the brewer, and, of course, the beer-drinking consumer.
A single book cannot cover everything to be said on the hops and its industry. Therefore, in addition to an overview of the hop industry and the use of models that support various decisions in agri-business, the book presents two case studies of…
DEXEntscheidungsfindungFaktoranalyseHopfenwirtschaftModelleQualitätsmanagementSlowenienVorhersageWetterattributeZüchtungMartin Pavlovič
Systemanalyse internationaler Hopfenwirtschaft
Entwicklung des Simulationsmodells für die technologisch-ökonomische Analyse auf Hopfenanbaubetrieben in Slowenien
AGRARIA – Studien zur Agrarökologie
Der Anteil der Hopfenproduktion nimmt im Verhältnis zu anderen landwirtschaftlichen Kulturen einen geringen Umfang ein, ist aber trotzdem von großer Bedeutung. Als alleiniger Nachfrager steht die Brauwirtschaft dem Hopfenangebot gegenüber. Diese zwei Wirtschaftszweige sind deswegen auf der Makroebene sehr eng miteinander verbunden. Weil der Hopfenanbau produktionstechnisch bedingt auf eng begrenzte Gebiete der Welt beschränkt ist, und weil Bier in fast allen Ländern gebraut wird, handelt es sich hier um ein typisches Weltmarktprodukt. [...]
AgrarwissenschaftAnbauAngebotHopfenHopfenanbauHopfenproduktionProduktionskostenSlowenienWirtschaftHäufige Schlagworte im Fachgebiet Agrarwissenschaft